Exotic Snacks är inte ok

Ett av mina nyårslöften (till mig själv) är att inte äta en massa chips och choklad. Godis slutade jag med tidigare eftersom det ofta innehåller en massa animaliska tillsatser. Men då jag ändå blir sugen på något ibland har jag tillåtit mig själv att äta nötter och andra snacks från exempelvis Exotic Snacks. Snabbt blev dem min favorit och jag var övertygad om att deras produkter vara fria från animaliska tillsatser. Döm om min förvåning när det visade sig att jag hade fel. Jag läste innehållsföreteckningarna på burkarna i butiken och blev förvånad. Så jag mailade och frågade.

Så här ligger det till: deras chilinötter och en del andra röda/gula produkter innhåller färgämnet karmin (E120) som utvinns av löss. Deras nötter och frukter som är dragerade med mjölkchoklad eller yoghurt är ytbehandlade med shellack (E904) som utvinns från löss. Deras kokos mjölkchoklad innehåller gelatin som utvinns ur protein från nötkreatur. Deras cashewnötter med BBQ smak innehåller arom från biff.

Med andra ord är det bäst att kolla innehållsförteckningen innan man köper deras produkter som vegetarian. Personligen tror jag inte att jag kommer fortsätta köpa deras nötter. Speciellt inte eftersom jag i mitt mail passade på att tipsa dem om att började märka sina produkter som var ok för vegetarianer men fick till svar att jag var hänvisad till innehållsförteckningen som alla andra. Personligent tycker jag att företag ska ta med ansvar och dessutom markandsföra sig mer mot olika typer av grupper. Men tydligen var det inte av intresse så mig förlorar dem som kund. Hursom kan jag ändå inte äta en stor del av ders produkter.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Annika
  Jan 19, 2011 @ 12:47:51

  usch vad äckligt, biprodukter av löss!!!!!
  tur att jag inte var en fan av exotic snacks innan och jag blir det inte nu heller 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: