Pride Parad och Lunch på T/Bar

Så var det Pridelördag vilket innebär Pride Parad. Jag och exet drog oss ner på stan vvid halv ett för att titta på paraden och luncha. Först försökte vi få bord på Dramatens terras men det var redan fullt. Vi försökte istället med Hotell Diplomats uteservering, T/Bar och hade turen på vår sida. Vi fick ett bord för två. Vi åt lunch i godan ro och kunde dessutom sitta och titta på paraden. Okej, vi såg inte alla som gick förbi men vi såg skyltar, flagor och självklart de stora ekipagen. Alla olika grupper var repressenterade, det var politiska partier, fackförbund, transföreningar, intresserorganisationer, cafér, klubbar, restauranger och en del annat. Det tråkiga var att en del skyltar och flagor var diskreta och svåra att se på håll. En eloge för Piratpartiet, Moderaterna och QX för att ni verkligen syntes.

Sossarna, Vänstern och Miljöpartiet försökte verkligen fiska röster, inte nog med att de hade gemensamt ekipage de hade texten ”Du har makten 19 september” på sina tröjor. Okej, paraden och hela Pride för den delen är till för att föra fram ett budskap. Men är det verkligen rätt budskap? Jag är inte säker på det. Speciellt inte då jag inte tror att den rödgröna röran är mer för HBTQ-frågor än exempelvis Moderaterna.

Däremot måste jag erkänna att jag är inte så vidare imponerad av paraden, det kan bero på att jag såg det mesta från lite håll men det kan också bero på att jag levt mitt i och vid sidan av HBTQ-världen i snart tio år. Det är lite som förvånar mig numera. Allra minst paraden.

Vad är egentligen syftet med paraden? Är det att visa att HBTQ-personer är som du och jag? Är det att visa att alla ska inkluderas och att just den organisationen jag repressenterar stödjer denna grupp. Ja, i så fall kom det buskapet fram. Tror jag. Men samtidigt var en del ekipage mer ”karneval” och ”party” än andra och det gjorde själva parade något ojämn. Glädjen som fanns hos vissa verkade inte finnas hos andra. Men det kanske mer beror på att paraden är lång och att det blir påfrestande att delta. Fast jag tycker att man ska ge sig in i det hela med hjärta och själ och visa omvärlden ”här är jag och jag tar plats oavsett min sexuella läggning”.

Hur som är jag glad att jag äntligen har sett paraden, nu vet jag att jag inte direkt har missat något 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: