Queermässa i St Jacobs kyrka

Jag slutar aldrig att fascineras över hur olika jag påverkas av olika typer av mässor. Ikväll har jag varit på Queermässa i St Jacobs kyrka. Det är Queerkyrkan eller Queernätverket i Stockholm som har dragit igång dessa mässor. Ikväll ar mässan även en del i kyrkans prideprogram. Från och med tisdagen den 24 augusti är det Queermässa varannan tisdag klockan 18 i just St Jacobs kyrka.

Mässan var otrolig, den var på många sätt enkel men samtidig så känslomässigt laddad. Anden var helt enkelt närvarande ikväll. Mässan inleddes med ett par inledningsord. Ord om handlade om hur vi alla bör söka vårt eget jag, vår sanning. Gång på gång poängterades det hur vi alla, oavsett vilka vi är var välkomna. Jag gillade skarpt det som sa även om det är svårt att återge. För mig var det själva kärnan i kristendomen, vår kärlek till oss själva, till varandra och till Gud.

Sen sjöng vi en psalm, lyssnade på en kortare betraktelse och sjöng ytterligare en psalm. Vi bad om förlåtelse och delade nattvard. Mässan avslutades med en lovpsalm och att vi bad välsignelsen tillsammans.

Allt som allt var det en avslappande och energigivande stund i kyrkan. Det var en glimt av den kyrka jag känner mig kallad till, den kyrka jag vill leva i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: