Resan ner till Malmö

Så var jag äntligen nere i Malmö. Resan ner hit var inte rolig, jag skulle ha anlänt 19:46 med X2000 men kom istället fram ca 23:05 med Pågatåget från Lund.

Allt började som det skulle i Stockholm och 15:21 var jag på väg. Jag satt och läste i godan ro och märkte inte ens att tåget stannade, jag hade precis tittat ut genom fönstret och sett att vi var i Gnesta. Efter ett tag inser jag att tåget står still och har gjort en stund. De roppar ut i högtalarna att de felsökertåget, samma sak kommer en stund senare. Sen dör hela tåget och människorna i vagnen börjar bli lite oroliga. En i personalen kommer och informerar om att vi ska utrymma tåget, då har vi suttit där i cirka en timme. Vi gör som de säger vilket innebär att vi får klättra ner från tåget och gå längs med spåren upp på plattformen i Gnesta. Där blir vi ståendet ett tag och får veta att det ska komma ett Intercity tåg och plocka upp oss. Ett tåg redan fullt med människor. Dock säger personalen att vi ska vara glada att vi får komma med tåget och att vi löser plats frågan väl på tåget. Det slutar med att jag två timmar senare sitter i en stekhet Bistrovagn och är på väg.

Väl på tåget får jag dessutom veta att det här tåget inte får till Malmö central och att jag får byta tåg i Lund. Om jag har tur kommer jag vara i Malmö klockan 23:12. Så 3,5 timme senare och väldigt mycket varmare är jag framme. Det som skulle varit en bekväm resa i första klass blev en helvetesresa i bistrovagnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: