Tentaplugg, njursten och flytt

Förra onsdagen kom jag hem från Grekland och då hade jag redan gått in i en tentaperiod. Jag var väl medveten om detta men behövde verkligen komma iväg och hade dessutom tillgång till internet nere i Grekland så jag hade börjat förbereda tentan. På torsdagen skulle jag sätta igång men det var tungt så på kvällen åkte jag över till älsklingen för att låsa in mig och tentapliugga och det gick riktigt bra på fredagen. Första frågan av tre blev klar och jag kände mig nöjd. Jag var återigen på banan och såg fram emot en helg med tentaskrivande, trodde jag i alla fall. Efter middagen på fredagkvällen fick jag panikont i ryggen, sidan och magen på vänstersida. Min första tanke var att det var magen som spökade efter middagen men så var det inte. Älsklingen ringde till sjukvårdsrådgivningen då han inte visste vad han skulle göra, själv kunde jag varken stå, sitta eller ligga. Efter många frågor från sjukvårdsrådgivningen blev vi rekommenderade att ringa en ambulans och åka in till sjukhuset. Så vi gjorde det. Väl på St Görans sjukhus konstaterade både läkare och sjuksköterskor ganska snabbt att jag hade gått ett njurstensanfall, det som läkaren påstod oftast hände äldre män som satt och drack öl och tittade på fotboll i solen. Vad har jag gemensamt med dem? Å nej, jag satt inte i solen och drack öl nere i Grekland. Jag fick smärtlindring och efter en spruta voltaren och en spruta spasmofen var jag smärtfri och fick åka hem. Läkaren sa att jag kunde uppleva mer smärta men att om den kom tillbaka dagligen eller om smärtlindringen inte hjälpte (jag fick med mig både voltaren och spasmofen hem) skulle jag komma tillbaka. Annars var det en kontrollröntgen om 2-3 veckor och allt skulle gå bra.

Jovisst, jag kom hem och inom en halvtimme hade jag ont igen. Okej inte lika ont men ändå ont. Jag ignorerade det och gick och la mig. Vaknade efter två timmar med värre smärta, tog voltaren och somnade om. Vaknade igen en och en halvtimme senare och tog då spasmofen. Somnade om men vakade på morgonen med ny smärta. Jag tog mer voltaren men insåg att det inte hjälpte och ringde därför akutmottagningen, det var bara att åka in igen. Då blev det samma diagnos, njursten och så mer smärtlindring. Dock hjälpte det inte så jag blev inlagd och skulle röntgas. jag spenderade hela lördagen på sjukhuset men fick som tur var åka hem på kvällen. Röntgen visade en njursten på 2 mm och den skulle kroppen klara av att ta hand om. Dessutom var jag mer eller mindre smärtfri. På sätt och vis var allt frid och föjd, jag var inte döende och hade fått smärtan under kontroll. Det stora problemet nu var istället tentan. *suck*

På söndagen skulle jag bara gå på högmässan i St Görans kyrka och sen fortsätta plugga, men det gick inte. Jag var fortfarande öm i framförallt magen och dessutom väldigt trött. På månagen lyckades jag prestera en del på tentan men samma sak denna dag, fortfarande trött och öm. Först på tisdagen kom jag återigen igång med tentan och fråga två blev klar. Nu var det bra en fråga kvar men deadlinen passerade natten mellan tisdagen och onsdagen. Som tur var fick jag dispens ett par dagar. Så inatt blev tentan äntligen klar och då har jag ändå börjat förbereda flytten hem till älsklingen som sker nu på lördag.

Så det har inte blivit så mycket bloggande, jag har helt enkelt inte hunnit med.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ina
  Nov 01, 2009 @ 13:34:43

  Hej! Kom hit då jag googlat njursten eftersom jag drabbades av det i början av oktober. SMÄRTA! Jag fick samma behandling som du, och idag, mer än 3 veckor efter anfallet, kom den ut av sig själv. Den var ungefär 5-6 mm stor och det kändes när den kom ut men oh så skönt att veta nu att den är ute. Jag är kallad till röntgen på torsdag för att kontrollera att allting är ute. Hoppas du mår mycket bättre!

  Gilla

  Svara

  • Sofie
   Nov 01, 2009 @ 13:45:33

   Visst är det hemskt och just att man från början inte vet vad det är. Jag mår mycket bättre idag, tack 🙂 Hoppas röntgen går bra. Lycka till!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: