Tandvärk – del 4

Nu börjar det bli riktigt tröttsamt, imorse vaknade jag öm i munnen som så många andra dagar. Enda fördelen idag var att jag hade en tid till tandläkaren (min gamla på Fridhemsplan) direkt på morgonen. Jag gick dit och förklarade att jag hade tandvärk, vilken tand det gällde och att den lagades för en  månad sen. Hon tog en bild och undersökte tanden. Enligt henne var det inte ett solklart fall för rotfyllningen men visst skulle hon skriva en remiss till specialisten. Perfekt! Vidare sa hon att det kunde räcka med att slipa ner tanden och fyllningen. Även det lät bra, i alla fall fram tills hon började och det då började ila och pulsera i hela tanden. Jag fick bedövning och hon slipade ner tanden.

Sen gick jag upp till specialisten med remissen, han finns också på Fridhemsplan. De tog en bild och sa att de ringer idag om det är akut annars skulle jag höra av mig imorgon, alltså torsdag. Tyvärr ringde de inom en halvtimme och sa att jag hade fått en tandbensinflammation och att jag behövde rotfylla tanden. Så på fredag kl 08:00 ska jag dit igen och dessutom bli 3000 kr fattigare. *suck*

Det positiva är att jag fått svar på varför tanden värker så och att tandläkaren ska skicka mig till en betfysiologi. Jag är en sån där som biter ihop hårt på nätterna och det kan tydligen hjälpa till att skada tänderna och förhindra läkningen. Bara att hålla tummarna och hoppas att det blir bra till slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: