Framgångsguden

Just nu läser jag Olle Carlssons bok Kristendom för Ateister. I den pratar Olle Carlsson bland annat om den gud han anser att allt för många människor tillber idag, nämligen Framgångsguden. Framgångsguden dömmer oss människor utifrån de saker, pengar prestation och popularitet. Det innebär att Framgångsguden är en ganska grym gud som förväntar sig endast det bästa av oss. Vi ska vara framgångsrika, snygga, smala och ha gott om pengar. Höga krav som få av oss kan uppnå. Dessutom handlar det om att sträva efter att vara som alla andra, inte att hitta sig själv.

Här tror att jag att mycket går snett för människan, när vi strävar efter att vara som alla andra förnekar vi också oss själva. Våra behov, drömmar och framförallt vår egen personlighet. Vi människor är inte lika och ska inte sträva efter att vara lika. Att bejaka sig själv, så länge det inte är kriminellet eller skadligt, tror jag gör att vi människor mår bättre. Det borde även minska pressen och stressen som finns i samhället, som kommer från samhället.

Jag tror att det ligger mycket i det Olle Carlsson skriver om Framgångsguden, däremot betyder det inte att vi måste byta den guden mot den kristna guden. Däremot tror jag att alla människor mår bra av någon slags tro eller andlighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: